Hvilken ammepude skal man vælge?

Hvilken ammepude skal man vælge? Ammepude fra B'Comphy

Når du skal vælge den rette ammepude kan det være en jungle at finde ud af, hvilken der er bedst, og hvilken der opfylder dine behov. Skal den være stor eller lille? Skal jeg vælge mikrokugle som fyld eller klassisk pudefyld? Vi hjælper dig med at finde ud af, hvilken type pude der passer til dig og dine behov, så du kan få den bedste hjælp til amning.

En ammepude bliver brugt som underlag for din baby, mens du ammer. Det gør, at din krop får støtte, og at du ikke bliver træt i armene, når du bærer baby. Særligt i den starten af babys levetid, skal formegentlig du amme mange gange i løbet af dagen. I kommer sammen til at bruge mange timer på at spise, at den lille får mad i maven. Det kan derfor være enormt trættende for din krop at bære baby og holde dig oprejst. Derved kan du risikere, at baby kommer lidt længere ned til en knap så god udgangsstilling for amning. Sker dette kan I risikere, at brystvorten glider lidt ud af den lilles mund, så du får rifter i dine i forvejen følsomme brystvorter. Derudover sidder du bare bedre, mens du ammer, når du har en ammepude til at støtte baby. Det er derfor en rigtig god investering for dig selv at anskaffe dig en pude særligt designet til amning. Men hvilken skal du gå efter? 

Sådan bruger du en ammepude

Hvad skal du se efter, når du leder efter ammepuder?

Når du skal finde den rette ammepude, er det vigtigt, at du vælger en, som er god til amning. Det virker selvfølgelig selvsagt, men der ér stor forskel i kvaliteten af de puder, der er på markedet. Når du vælger din pude, kan du derfor eksempelvis se på nogle af nedenstående ting:

  • Stoffet – Skal det være blødt eller mere fast i det? Her er det naturligvis vigtigt, at du vælger en ammepude med et betræk, der er OEKO-TEX certificeret, så det er testet for, om puden kan være til skade for barnet (ift. kemikalier etc.). Overvej desuden, hvor fleksibel ammepuden stof skal være.
  • Fyldet – Mikrokugler, der former sig efter babys krop – eller pudefyld, som er mere eller mindre fast og ikke særlig fleksibelt. Mikrokugler giver fornemmelsen af, at puden er lækker at bruge og former sig efter jeres ammesituation.
  • Størrelsen – Ammepuder findes både i små og store størrelser. Lad os se på, hvorfor du skal vælge det ene frem for det andet.
Skal jeg have en stor eller lille ammepude?
Vi får ofte spørgsmålet om, hvilken størrelse pude, der er den rette. Og det kommer selvfølgelig an på det behov, dig der skal bruge den, har. Store puder er ofte multifunktionelle og kan hjælpe dig med mere end bare amning. Omvendt har små puder det primære formål, at du kan bruge dem til at støtte baby, mens du ammer eller som ekstra støttepude i sofaen. 
 

Hvornår skal jeg vælge en stor pude?

  • når du gerne vil støtte din krop under din graviditet
  • når du gerne vil give din krop velvære efter fødslen

Hvornår skal jeg vælge en lille pude?

  • når du ofte er på farten og er i pladsmangel
  • når du har fint styr på amningen
  • når du vil have en mere økonomisk ammepude
Er du i tvivl, vil vi anbefale en stor pude, da den er lettere at bruge end en lille pude.

 

Fordele og ulemper ved kuglefyld og pudefyld

Fyldet i ammepuden er vigtigt, når du skal vælge den rette. Der er (sammen med stoffet) det, der bestemmer, hvor behagelig og praktisk den er at bruge. Puder med kuglefyld former sig mere efter din og babys krop og er generelt mere behagelige at bruge end ammepuder med pudefyld. Ulempen ved kuglefyldet er til gengæld, at puden måske skal genopfyldes ved barn nummer 2 (eks. ved at bruge vores lille ammepude Refill). Puder med pudefyld er modsat faste og ikke særlig lette at forme, som du og baby har brug for det. Til gengæld er de ofte af lavere kvalitet og dermed billigere at anskaffe sig.
 
Det er desuden en god idé at vælge en pude, hvor betrækket kan tages af og vaskes.
 
Er en ammepude nødvendig?

Vi har spurgt en række jordemødre, om de mener, at en ammepude er nødvendig. Fælles for dem alle er, at de synes, det er en rigtig god idé at anskaffe sig en. Og gerne allerede inden fødslen, da den kan være en stor hjælp som støtte for din gravide krop.

Som nybagt mor bruger du rigtig mange timer på at amme. Som i rigtig mange. Det er derfor vigtigt, at du kan finde en ammestilling, der er behagelig for dig og baby, så du har mulighed for at amme korrekt og ikke gør din krop træt og øm. 

Login