Hvilken graviditetspude skal jeg vælge?

B'Comphy Graviditetspude Ammepude

At vælge den rigtige graviditetspude kan være afgørende for at opnå komfort og støtte under graviditeten. Der findes mange forskellige typer af graviditetspuder på markedet, så det kan være svært at vælge den rigtige. Her er nogle ting, du skal overveje, når du vælger en graviditetspude:

Vælg den rette form på graviditetspuden

Der findes flere forskellige former for graviditetspuder. De kan eks. være I-formet, U-formet, C-formet og J-formet.

I-formede graviditetspuder er designet til at støtte hele kroppen, når du sover. U-formede puder er designet til at støtte både under benene og ryggen. C-formede puder er designet til at støtte under ryggen, mens J-formede graviditetspuder er designet til at støtte under knæene. Overvej hvilken form, der passer bedst til din sovestilling og dine behov.

I-formen er den mest almindelige form, der støtter både hoved, mave og ben. Den er desuden ideel som ammepude efter fødslen. En I-formet pude støtter under knæene og giver god støtte til både ben og ryg, når du ligger med den som gravid. Den er typisk det bedste valg, hvis du under graviditeten hælder mest til at ligge på siden.

Den U-formede pude er designet til at støtte under benene og ryggen. En U-formet pude kan også bruges som en kropspude, hvor man kan placere den mellem benene, når man ligger på siden. Den kan også bruges som en hovedpude, hvilket kan være godt for gravide kvinder, der lider af hovedpine eller svimmelhed. Dog fylder en U-pude ofte rigtig meget, hvilken kan være problematisk, hvis man deler seng med en samlever.

Graviditetspude / ammepude rosa

C-formede graviditetspuder er designet til at støtte under ryggen og kan være en god mulighed for gravide kvinder, der har svært ved at finde en komfortabel stilling, når de sover på ryggen. Denne form for pude kan også bruges som en rygstøtte, når man sidder, og den kan bruges som en støtte til at holde maven, når man sidder eller ligger.

J-formet pude er designet til at støtte under knæene og kan være en god mulighed for gravide kvinder, der har svært ved at finde en komfortabel stilling, når de sover på ryggen eller siden. Denne form for pude kan også bruges som en knæpude, når man sidder med benene i kryds, og den kan hjælpe med at aflaste trykket på lænden og forbedre blodcirkulationen.

Hvilken størrelse skal din pude være?

Graviditetspuder kommer i forskellige størrelser, så det er vigtigt at vælge en, der passer til din krop. Hvis du er højere end gennemsnittet, skal du måske vælge en større pude. Hvis du har svært ved at finde en pude, der passer til din krop.

Hos B’Comphy kan du finde graviditetspude på både 150 cm. og 130 cm. Puderne på 150 cm. passer til langt de fleste kroppen, men hvis du er under 160 cm. høj, vil en pude på 130 cm. også ofte være passende.

Hvilket materiale skal graviditetspuden være lavet af?

Det er naturligvis vigtigt, at du vælger en graviditetspude, der er allergivenlig. Det kan du eks. finde ved at se efter graviditetspuder, der er OEKO TEX-certificerede.

Når du vælger graviditetspude, er det vigtig, at du vælger en åndbart materiale, der er blødt og formbart. Bomuld er et godt valg, når det kommer til stoffet på betrækket. Det er åndbart, blødt – og så kan de på de fleste puder tages af og vaskes.  Graviditetspuder kommer i mange varianter og med mange forskellige typer af fyld. Her er det vigtigt, at du overvejer nøje, hvor formbar, puden skal være. 

Graviditetspuder med mikrokugler er ofte rigtig gode til at forme sig efter kroppen, så du opnår den bedst mulige liggestilling. En pude skal forme sig efter dig og ikke omvendt. Vælg derfor en pude, der er designet til at forme sig efter din gravide kvindekrop.

Pris og kvalitet hænger ofte sammen

Når du skal vælge den rette graviditetspude for dig, er der rigtig mange varianter at vælge mellem. De findes i forskellige former, med forskelligt fyld – og i forskellige prisklasser.

En graviditetspude skal hjælpe dig med at ligge ordentligt og få søvnen tilbage som gravid. Det er derfor ligesom at vælge seng: Vælg rigtigt første gang – du skal tilbringe mange timer med den. Det er derudover en god idé at vælge en graviditetspude, der også kan bruges som ammepude, når du har født. Dermed får du endnu mere ud af det, og du får en pude, der bliver brugt og ikke ligger og samler støv i hjørnet.

Overvej desuden, om det er vigtigt for dig, hvor og under hvilke forhold, graviditetspuden bliver lavet. Dette er nok den største faktor, der spiller ind på prisen, og du kan derfor opleve at dyrere brands går mere op i, at puderne eks. bliver lavet i Europa – og at de er lavet af de bedste materialer. 

Der er mange ting at overveje, når du skal vælge en graviditetspude, der passer til dig. Brug derfor din mavefornemmelse og vælg den, der opfylder dine behov, passer til din krop – og passer ind i dit liv. God fornøjelse med valget – du vil ikke fortryde anskaffelsen af en graviditetspude!

Login