Hvordan bruger man en ammepude?

Ammepude | B'Comphy

 En ammepude kan først og fremmest bruges til at amme med. Men puden kan også bruges til mange andre ting. Flere og flere gravide bruger en ammepude som støtte, som aflastning af din krop og som en hjælpende hånd under amningen, der kan være svær. Herunder vil vi gøre dig klogere på, hvordan du bruger puden, og hvordan du får endnu mere ud af din graviditets- og ammepude.

Sådan bruger du en ammepude

Ammepuder bruges selvfølgelig, når du skal amme. Puden aflaster din krop og støtter dig, samtidig med at den hjælper dit barn med at ligge ordentligt. En simpel måde at bruge ammepuden på er ved at sidde oprejst med den på dit skød. Barnet ligger ovenpå puden, så du slipper for at bære og blive øm i skulder- og nakkeregionen. I starten kan man sagtens komme til at undervurdere, hvor meget tid man lige pludselig bruger på, at bære et andet menneske – uanset størrelse.

 Det er meget forskelligt, hvor man ammer sit barn. For nogle er det få gange, mens det for andre er 10-12 gange i døgnet. Ikke et barn er ens. Men særligt i starten, hvor amningen er i højsædet, er det mange timer med vægt i armene, hvilket du ikke nødvendigvis er vant til.

Gode stillinger med din ammepude

I vuggeposition kan ammepuden være med til at give en behagelig stilling både for dig som mor og dit barn. Her ligger dit barn vandret med maven ind til dig, så I kan få en skøn kontakt under amningen – uden at dine arme er ved at falde af! I denne stilling kan du skabe en god højde mellem dit bryst og babys hoved, hvor I begge kan nyde hele seancen uden ubehag. 

Du kan også sagtens ligge ned og amme. Om natten kan det være at foretrække, så både du og baby har lettere ved at falde i søvn igen bagefter. I stedet for at sætte dig op og “vågne”, kan du bare blive liggende. Ligesom al amning kan det kræve øvelse, men der er intet i vejen for at prøve jer frem. Jo bedre I lærer hinanden at kende, og jo mere I øver jer – desto lettere bliver det. Brug her din ammepude langs din egen ryg, så den giver dig støtte til liggende amning.

Ammepude

 

Ammepuder til at sove med
Vælger du en stor pude, som eksempelvis en graviditets- og ammepude fra B’Comphy, har den en størrelse, der gør den ideel at sove med som gravid. Mens du er gravid kan det være svært at ligge ordentligt, fordi kroppen ændrer sig. En graviditetspude/ammepude kan støtte din mave og/eller ligge mellem dine ben, så dine hofter og dit bækken bliver aflastet. Brug den mens du er gravid, og når du har født. Puden kan gå hen blive en god fast følgesvend i tiden før og efter fødslen, hvor du har brug for meget søvn, og hvor amningen skal fungere så optimalt som muligt. Senere kan du nyde din pude bare fordi, den er skøn at putte med.

 

Graviditetspude til at sove med

 

Skal man have en ammepude?
Amning kan tage lang tid. Særligt i starten kan det være rigtig hårdt, når du og baby skal lære at amme. Nogle gange kan amning sagtens tage op til 30 minutter. Og det er lang tid at løfte dit barn. Det er derfor en rigtig god idé at have en ammepude, der hjælper dig med at bære barnet og samtidig støtter og aflaster din egen krop. Du ammer længe, og du ammer ofte. Puden vil derfor hurtigt blive en investering, du vil være glad for, da den hjælper med at opnå den bedst mulige amning for dig og dit barn.

 

Login