Hvordan bruger man en graviditetspude?

Graviditetspude | B'Comphy

9 måneder kan føles som uendelig lang tid. Det kan også føles som et split sekund. Det kan være, at du går og glæder dig, som et lille barn  gør det dagen før juleaften, til de 9 måneder er gået. Det kan også være, at tankerne omkring det store ansvar du bærer på bare vokser og vokser. En ting er helt sikkert. Det lille barn du bærer på vokser og vokser alle 9 måneder af din graviditet. Med en graviditetspude kan du aflaste din krop både under din graviditet, og når den lille er kommet til verden.

Din krop i forandring

I forbindelse med din graviditet, vil der langsomt skabes et større pres i din krop. Igennem alle 9 måneder vil din krop ændre sig. Det gør, at du ikke nødvendigvis kan begå, dig som du plejer. Du oplever måske, at du bliver let bliver stakåndet og har svært ved at sove – og det på trods af, at du er træt hele tiden. 

Derudover oplever mange smerter i lænden, i knæ og hofter pga. det øgede. 16% af alle gravide oplever svære bækkensmerter og mister noget af sit daglige funktionsniveau. Teorien bygger bl.a. på, at de ekstra hormoner påvirker leddene, så de bliver mere eftergivelige henimod den kommende fødsel. Men sammen med det øget pres på kroppen, kan det forsage smerter hos nogle.

Vi vil i dette blogindlæg give forslag til, hvordan du kan aflaste din krop under graviditeten med en graviditetspude.

Graviditetspude i sofa I B'Comphy

Hvad er en graviditetspude?

En graviditetspude kan være mange ting. Det er op til dig selv, hvordan du bedst kan lide at bruge din pude. Vi kommer kun med forslag. Puden kan se ud på utrolig mange måder, have ufattelig mange størrelser og være i usædvanlig mange forskelige kvaliteter.

Samlet for dem alle er, at puden skal aflaste dig under din graviditet. 

Egentlig er det “bare” en lang pude, der formet som en pølse. Du kan bruge den, når du sover, i sofaen eller i en lænestol. Som tidligere nævnt er din krop under forandring, og der bliver sat mange større krav til, hvad der forlanges af din krop. Derfor kan du opleve smerter i forbindelse med den øgede belastning eller du kan opleve søvnbesvær. Begge scenarier vil tage på dit overskud og til sidst blive en hindring for, at du kan nyde din graviditet.

Derfor kan en graviditetspude blive din bedste ven, og det kan sågar være svært at lægge den fra dig efter de 9 måneder er gået.

Sådan bruger du en graviditetspude

Pudens aller helligste opgave er at give dig som gravid de bedste betingelser for at aflaste kroppen – særligt om natten. Det er tydeligt, når man taler med gravide, at den manglende søvn, allerede inden du står med barnet i hænderne, kan være svær at kapere. Det kan være, at du har været vant til at sove på ryggen eller på maven og med en voksende mave, er dette ikke længere en mulighed. Du har måske allerede forsøgt dig med at ligge på siden, men kan stadig ikke finde ro.

Vi anbefaler, at du sover på siden med din nye pude mellem knæene. På den måde giver du dine hofter de bedste betingelser for at finde en hvilestilling uden stræk på ydersiden af hoften. Samtidig er puden designet, så den kan nå hele vejen op omkring din voksende mave og give dig støtte. Læg derfor puden godt omkring, og måske lidt under, maven, så den ikke længere “hænger” ned mod madrassen.

Se også vores 10 tips til bedre søvn som gravid.

Når du ikke sover, er puden dejlig let og kan nemt transporteres rundt i dit hjem. Det er derfor ingen sag at tage puden med ind på sofaen, mens du slænger dig til “Den store bagedyst”, med en god bog eller noget helt tredje. 

Husk dog, at puden er tiltænkt dig, der er gravid. Så når resten af din husstand får øjnene op for, hvor skøn den er at putte med, har du stadig førsteret!

Kan jeg kun bruge min graviditetspude mens jeg er gravid?

Nej, puden er ikke kun beregnet til selve graviditeten. For os i B’Comphy er det vigtigt, at vi har lavet et produkt, der ikke kun kan bruges 9 måneder og derefter gemmes væk igen. Særligt i dit barns første levetid kan puden blive en fast følgesvend. Når amningen står for døren starter mange timer med den lille i armene. Dette kan være belastende for dine skuldre og nakke, hvis du ikke har noget, der kan hjælpe med at støtte barnet.

Læs også: hvordan bruger man en ammepude?

Derudover kan puden bruges før den lille har lært at sidde op. Med en lille strop i hver ende af puden, kan den spændes sammen og blive til en skøn lille babynest for dit barn, hvor han/hun kan ligge trygt og godt.

 

Find din graviditetspude

Det kan være en absolut jungle at finde den graviditetspude, der vil være bedst til dig. Der findes både store og små, tynde og tykke og ikke mindst i god eller mindre god kvalitet. Hvad skal man egentlig gå efter?

Vi har giver dig tre gode ting at gå efter:

  1. Stoffet – Stoffet skal være blødt og lækkert for, at du gider ligge med puden om natten. Derudover kan du vælge en pude med et betræk, der er OEKO-TEX certificeret, så stoffet er testet for, at der ikke findes kemikalier eller andre ting i din pude, der kan være til skade for dig og dit barn.
  2. Funktioner – Vælg en pude med flere funktioner. Dette giver dig det nemmeste og fedeste produkt. Samtidig er dette det mest bæredygtige valg, da du ikke skal investere i flere forskellige produkter.
  3. Firmaet bag – For os er det vigtigt, at vi kan stå inde for det produkt, du skal investere i. Derfor er alle puder håndlavet under gode forhold i Tysklavet, hvor transportafstanden er kortest mulig. Desuden planter vi hos B’Comphy et træ i for hver pude, der sælges til fordel for os, jer og kommende generationer.
Vi håber at kunne hjælpe dig godt igennem din graviditet, og når den lille er kommet til verden.

Login